tisdag 19 mars 2013

Är smal = lycklig?

Såg ett avsnitt på the Oprah show. Det handlade om en ung kvinna som var mullig. Hon var jättesöt. Hennes pappa däremot tyckte att hon var för tjock och kommenterade detta ständigt. Han sade aldrig att hon var söt. Det slutar med att hon gör en gastric by pass. Går ner 40 kg. Kommer tillbaka till Oprah och berättar hur lycklig hon är nu. Att hon nu kan vara sig själv.
Så min fråga är..... är lycka att vara smal?
För mig är lycka en inre känsla.  En kärlek till sig själv. Att kunna se sig själv i alla aspekter och känna att man duger och är vacker precis som man är. Att vara tacksam och lycklig över livet.
Att begränsa lycka till att vara smal är tragiskt. Det är att ta bort den sanna lyckan.
Men ändå är  det detta som är ett ständigt återkommande tema i media. Lchf för att vara smal, strand diet för att kunna gå i bikini.  Bli yngre med botox. Var smal och vältränad.  För då blir ni lyckliga.
Våga vägra denna smalhets.
Vi är alla unika vackra kvinnor precis som vi är. 

onsdag 13 mars 2013

Mindfullness i vardagen

Minfullness eller medveten närvaro är faktiskt svårare än vad många västerländska böcker ger sken av. Det är ett tankesätt och en kultur som härstammar från buddhismen.  Jag tror på att försöka vara medvetet närvarande i varje stund. Men för mig är detta ibland svårt. En del gånger ramlar jag tillbaka i gamla mönster, andra gånger lyckas jag och ytterligare andra gånger glömmer jag bort allt. En berg och dal bana med andra ord.
Jag tror att Mindfullness i många fall hjälper oss att fånga stunden.  Jag tror också att det är lätt att snurra med i vardagens ekorrehjul.
Jag tror att vi alla har våra egna knep oavsett om det är Mindfullness eller någon annan metod. Jag tror att, oavsett vilket metod eller verktyg vi väljer,  ör det viktigt att personifiera det så att det blir applicerbart i livet.

Ha en bra torsdag....... snart är det helg.....