tisdag 19 mars 2013

Är smal = lycklig?

Såg ett avsnitt på the Oprah show. Det handlade om en ung kvinna som var mullig. Hon var jättesöt. Hennes pappa däremot tyckte att hon var för tjock och kommenterade detta ständigt. Han sade aldrig att hon var söt. Det slutar med att hon gör en gastric by pass. Går ner 40 kg. Kommer tillbaka till Oprah och berättar hur lycklig hon är nu. Att hon nu kan vara sig själv.
Så min fråga är..... är lycka att vara smal?
För mig är lycka en inre känsla.  En kärlek till sig själv. Att kunna se sig själv i alla aspekter och känna att man duger och är vacker precis som man är. Att vara tacksam och lycklig över livet.
Att begränsa lycka till att vara smal är tragiskt. Det är att ta bort den sanna lyckan.
Men ändå är  det detta som är ett ständigt återkommande tema i media. Lchf för att vara smal, strand diet för att kunna gå i bikini.  Bli yngre med botox. Var smal och vältränad.  För då blir ni lyckliga.
Våga vägra denna smalhets.
Vi är alla unika vackra kvinnor precis som vi är. 

3 kommentarer:

  1. Eller hur.. jag älskar stylisterna trinny och susanna för deras sätt att förmedla att du ska inte gå ner i vikt för att bli vacker och lycklig... du är det redan nu.. och hjälper dem se sin redan existerande skönhet... för om lyckan ligger i utseendet så kommer den aldrig vara hur vacker man är och den är lätt att förlora... men om den bor i ditt hjärta så har den svårare att försvinna..
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Hmm.. ibland är det så drygt med alla "måsten" ... Det är många som upplever sommaren med många "måsten" smal-fin-bla bal bla.... Håller med Vida ang Trinny och Susanna... dom är jätte jätte bra!!! Ha en fin dag kära du! Kramkram BeA

    SvaraRadera
  3. Ett klokt och tänkvärt inlägg och visst är det sorgligt hur utseendefixerat dagens samhälle är. Att flickor och pojkar, kvinnor och män inte ska få känna att de duger precis som de är. Att de är vackra och unika och alldeles perfekta. Vem ger någon rätt att ha åsikter om någon annans kropp? Vår kropp tillhör oss själva.

    Tack för kloka ord. Sköt om dig.

    Kram Lotta

    SvaraRadera